Άρθρο: "Υπευθυνότητα και σεβασμός απέναντι στον Έλληνα πολίτη"

Άρθρο: "Υπευθυνότητα και σεβασμός απέναντι στον Έλληνα πολίτη"

Άρθρο στην Εφημερίδα Το Παρασκήνιο

H χώρα ζει μια εθνική τραγωδία. Θρηνούμε από το χτύπημα της πύρινης λαίλαπας για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, για τους χαμένους κόπους μιας ζωής για την καταστροφή του περιβάλλοντος. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την χώρα είναι ώρα έργου για την άμβλυνση του πόνου, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Η ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιών σε δεκάδες περιοχές της χώρας, τα μποφόρ και ο παρατεταμένος καύσωνας, τα αποπροσανατολιστικά τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική, τα υπολείμματα εμπρηστικών μηχανισμών, που εντοπίστηκαν, δείχνουν πως αυτό που ζήσαμε δεν ήταν τυχαίο. Και δυστυχώς όσα μέσα και όποια οργάνωση και αν διαθέτεις δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις φλόγες ύψους 50 μέτρων που καίνε παράλληλα σε μια ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων.

Δεν είναι όμως ώρα απολογισμού και κριτικής, ούτε πολιτικής αντιπαράθεσης και ακόμη περισσότερο μικροπολιτικής αντιπολίτευσης πάνω στα καμένα. Οφείλουν όλοι, μπροστά σε αυτό το οργανωμένο χτύπημα, και πρώτιστα οι εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, να αναλογιστούν πως τώρα απαιτείται ενότητα, συνεργασία και ομοψυχία. Μπροστά στο σχέδιο να πληγεί η χώρα, και μάλιστα μόλις τρεις βδομάδες πριν τις εκλογές, οφείλουμε όλοι να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες των αρμοδίων, να συστρατευθούμε γύρω από την συντεταγμένη πολιτεία και τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των πληγέντων ανθρώπων και περιοχών και υλοποιεί ήδη άμεσα όσα χρειάζονται όχι μόνο για την στήριξη, αλλά και την αναγέννηση της ελπίδας τους.
Δυστυχώς παρατηρείται από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της καταστροφής ενόψει των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου. Όμως και μέσα από το τραγικό αυτό για τη χώρα συμβάν αναδεικνύεται η πολιτική διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ: η υπευθυνότητα, η προσπάθεια και η ενότητα από τη μια, η ανευθυνότητα, ο πολιτικός καιροσκοπισμός και η όξυνση από την άλλη. Είναι λυπηρό για τη χώρα, για την ιστορία μας, για το μέλλον μας, για τον πολιτικό μας πολιτισμό, για τους ίδιους τους πολίτες κάποιοι να επιχαίρουν πάνω στις στάχτες.
Όλα τα παραπάνω, αν και δεν είναι ώρα εκλογολογιών, καθιστούν το αποτέλεσμα των επικείμενων εθνικών εκλογών κρίσιμο για το μέλλον της χώρας. Οι πολίτες με την ψήφο τους επιλέγουν πρόοδο ή οπισθοδρόμηση, μεταρρυθμίσεις ή περιπέτειες, ομοψυχία ή πόλωση. Είμαι βέβαιος πως οι Έλληνες θα σταθούν μπροστά στην κάλπη με ωριμότητα με το βλέμμα στο μέλλον των παιδιών τους, θα κλείσουν τα μάτια στην πόλωση και τα αυτιά στις σειρήνες του λαϊκισμού και θα δώσουν στην ΝΔ ισχυρή λαϊκή εντολή. Η ΝΔ θα είναι καθαρά νικήτρια των εκλογών και θα σχηματίσει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση για να συνεχίσει το έργο της που τυγχάνει της αποδοχής των πολιτών.